diumenge, 2 de desembre de 2012

Calendari d'advent {primer diumenge d'advent}

El període d’Advent comença quatre diumenges abans de la nit de Nadal. És una tradició alemanya en què s’acostuma a convidar a amics i familiars a prendre té i café i a menjar dolços i galetes a casa, i cadascun d’aquests diumenges s’encén una de les quatre espelmes de la Corona d’Advent.

La Corona d’Advent neix l’any 1839 en l’orfenat Raue Haus d’Hamburg, on el seu fundador, Johann Hinrich Wichern, per tal que els nens poguessin contar els dies que faltaven per Nadal i així fer l’espera més divertida, va construir una corona amb una antiga roda de fusta on hi va col·locar 19 espelmes vermelles petites i 4 espelmes blanques grans. Quan arribava l’Advent els nens havien d’encendre una espelma petita cada dia i una de gran els diumenge.

Una altra forma tradicional de fer el compte enrere fins Nadal és amb els populars calendaris d’Advent, de finestres, de caixetes, de butxaques,... que van del dia 1 al dia 24 de desembre i darrera de cada dia hi ha una sorpresa diferent.

2 comentaris:

  1. Si, és veritat, aquesta foto és preciosa!!!!! la mes maca de totes... M'encanta la història i no savia que era una tradició alemanya!
    Gràcies per explicar-nos-ho!!!!
    Petons

    ResponElimina
  2. Es un calendari d'advent preciós i ple d'originalitat. Un penjador ple de màgia i il.lusió pels "petits" de la casa. Crec que m'apuntaré a aquesta tradició l'any vinent! Quina enveja! Salutacions.

    ResponElimina